Activiteiten rondom 75 jarige bevrijding Meerssen

Zondag 29 september, 11.00 uur:
Liberty-mis in de Basiliek van Meerssen

Ter afsluiting van alle herdenkingsactiviteiten is er een eucharistieviering in de basiliek van Meerssen, met muzikale opluistering door het Basilicakoor. Deze Heilige Mis is ter nagedachtenis van alle slachtoffers van oorlog en terreur, alsook als dankzegging aan de verzetsmensen en bevrijders én ter viering van de vrijheid en vrede waarin we hier in Meerssen en in Nederland mogen leven.

Zondag 29 september, 14.30 uur:
Liberty-concert voor ouderen

Het herdenkingsprogramma wordt ook afgesloten met twee concerten in zorgcentra Avé Maria in Geulle en Beukeloord in Meerssen. Daar verblijven veel inwoners van onze gemeente die de oorlog nog (veelal als kind) hebben meegemaakt. Bewoners van zorgcentrum De Wilgenhof in Bunde kunnen desgewenst een van de beide concerten in de andere zorgcentra bijwonen. Voor vervoer wordt gezorgd. De concerten worden verzorgd door Zangkoor Get Real uit Bunde (in Avé Maria), Vocalgroup Song of Joy uit Rothem (in Beukeloord) en twee big bands uit Aken.

Zondag 29 september, 15.00 uur:
Lezing over holocaust, Joodse kinderen in WOII

In de synagoge Meerssen geeft Herman van Rens een lezing over de Holocaust, Joodse kinderen in WOII.

Zondag 6 oktober, 15.00 uur:
Lezing over thema Oorlog vanuit kinderperspectief

In de Synagoge Meerssen geeft Jack Aldewereld een lezing over het thema Oorlog vanuit kinderperspectief.

Lees vorig bericht

USE Maastricht in het MECC

Lees volgend bericht

Tweedehandskleding markt in Geulle