Karate Do Pora trekt conclusies uit bezuinigingen

Foto website Do Pora

Karateclub Do Pora is absoluut niet te spreken over de besluiten die de gemeenteraad donderdag 26 september heeft genomen. “Gevolg is dat door de Meerssense politiek op donderdagavond 26 september de keuze is gemaakt dat in Meerssen na meer dan 40 jaar aan het einde van dit seizoen de karatelessen voor jeugd en jongeren zullen worden afgebouwd.” Aldus Do Pora.

Gemanipuleerd
Volgens de karateclub zou de wethouder de gemeenteraad gemanipuleerd hebben “Wethouder Jan Gulikers weet de gemeenteraad zo te manipuleren dat het door DNA en Focus ingediende amendement dat toekomst bood aan “Karate voor iedereen in Meerssen” niet goedgekeurd is door de gemeenteraad.” Doelend op een wijziging die de oppositiepartijen hadden ingediend maar niet voldoende stemmen kreeg.

Te weinig gebruik
De gymzaal in Meerssen wordt het minst van alle binnensportaccommodaties gebruikt, namelijk maar 14,5 uur per week. Hierdoor wil de gemeente het Beukeböschke afstoten. De gemeente vindt het minimale gebruik niet opwegen tegen de kosten. De gymzaal zal per 1 januari 2020 gesloten worden, dan wordt ook de bekostiging volledig beëindigd. In het accommodatiebeleid staat dat er in 2020 zo spoedig mogelijk een besluit over het gebouw moet worden genomen. De gymzaal is door het vorige college in 2016 nog voor €276.619,- gerenoveerd. Er zijn nu nog drie opties: ze kunnen het gebouw verhuren, verkopen of slopen. Een vierde optie werd tijdens de raadsvergadering ook duidelijk. Als de karateclub medehuurders weet te vinden en de gemeente er geen kosten meer aan heeft zou dit ook een eventuele oplossing kunnen zijn.

Alternatief
De gemeente heeft aangeboden om de club vanaf 1 januari 2020 te laten sporten in gymzaal ’t Uulke in Ulestraten op dezelfde dagen en tijdstippen. Do Pora heeft aangegeven dat volledige verhuizing naar Ulestraten wordt gezien als onhaalbaar. De oppositiepartijen deden tijdens de raadsvergadering een voorstel “De noodzakelijk geachte 9000 euro extra (slechts 9000 euro!) voor aanvullende materialen voor meer locaties zijn voor deze gemeenteraad blijkbaar het struikelblok. Blijkbaar is dit het jeugd en jongerenbeleid van deze gemeente.”

De karateclub eindigt met “Gymzaal Beukeboschke wordt gesloten – jeugd en jongeren karate zal hierdoor op termijn stoppen in Meerssen.”

Lees vorig bericht

Envida – Reúnie

Lees volgend bericht

Bekijk nu: het tweede deel van de documentaire “Oorlog en Bevrijding herinnerd”