Koninklijke Erepenning voor Harmonie en Drumband Sint Agnes Bunde

Tijdens de jubileumreceptie van Harmonie en Drumband Sint Agnes Bunde heeft burgemeester Clermonts de Koninklijke Erepenning uitgereikt. St. Agnes ontvangt de erepenning voor het feit dat ze 100 jaar bestaan.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning kan worden gezien als de Koninklijke Onderscheiding voor verenigingen, stichtingen en instellingen. De Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de verenigingen, stichting of instelling. Uitreiking van een Erepenning vindt alleen plaats bij een 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarvan.

Bloeiende muziekvereniging
De huidige harmonie en drumband werd oorspronkelijk in 1919 opgericht als fanfare. Sinds 1952 neemt Harmonie Sint Agnes deel aan vele concoursen en wint met regelmaat mooie prijzen. Sinds 1979 hanteert dirigent Jacques Claessens zeer succesvol de baton.

100 jaar
Na 100 jaar is Harmonie en Drumband Sint Agnes nog steeds een bloeiende muziekvereniging met veel spirit en betrokkenheid van zowel de jeugd als senioren. De harmonie verzorgt zelf de muzieklessen voor de leden, de jeugdleden, de leden van de slagwerkgroep en de jongste leden.
 

Lees vorig bericht

Accommodatiebeleid belangrijkste agendapunt in raadsvergadering

Lees volgend bericht

Zwembad Geulle bestaat 50 jaar