Ondernemers geschrokken van plannen spoed werkzaamheden centrum

Vanaf vandaag, maandag 7 oktober, starten nieuwe werkzaamheden in het centrum van Meerssen. De ondernemers zijn hier 2 weken van te voren per brief over ingelicht. In de brief zat ook een uitnodiging voor een informatieavond de week erna. Tijdens deze informatieavond werden ze ingelicht over wat er de week erna zou gebeuren. Het centrum gaat voor een half jaar compleet op de schop.

Emoties
Dit nieuws bracht veel emoties teweeg. Een nieuwe ondernemer die net 2 weken zijn zaak open heeft zat met tranen in zijn ogen te luisteren naar het nieuws. Hij liet erna aan de woordvoerder van de ondernemersvereniging sfeervol Meerssen weten dat als hij hiervan eerder op de hoogte was hij een half jaar gewacht zou hebben met het openen van de zaak.

Bang voor schade aan huis
Een andere ondernemer gaf aan Meer Vandaag aan dat hij bang is dat deze werkzaamheden schade gaan aanrichten aan zijn huis. Watervalderbeek stroomt namelijk precies onder het gebouw door. Hij heeft hiervoor een advocaat ingeschakeld. De gemeente wist volgens de ondernemersvereniging al van 6 september dat dit moest gebeuren, maar heeft tot 2 weken voor de start van de plannen gewacht met het informeren van de ondernemers.

Positief
De woordvoerder van de ondernemersvereniging sfeervol Meerssen liet aan Meer Vandaag weten dat ze positief staat tegenover de samenwerking met de gemeente. Ook begrijpt ze dat het gaat om noodwerkzaamheden en dat het allemaal snel moet gebeuren. Deze week hebben ze wederom een gesprek met de gemeente hierover.

Lees vorig bericht

Eerste Sfeervol Meerssen Run

Lees volgend bericht

Wethouder Volders overweegt beëindiging politieke loopbaan