Briefschrijvers: “niet bedoeld om te intimideren of te bedreigen”

Leden van voetbalclub RVU en inwoners van Rothem zouden een intimidatiebrief hebben gestuurd naar raadslid Dani in de Braekt. Deze brief zou geschreven zijn naar aanleiding van de raadsvergadering van 26 oktober waarin de toekomst van RVU werd besproken. Tijdens het stemmen was de stemming in een gelijke stand geëindigd, waardoor er in de raadsvergadering de week erna nogmaals gestemd moest worden over de toekomst van RVU. De spelers van de voetbalclub laten weten dat er geen sprake is van intimidatie of bedreiging in de brief, maar dat het juist geschreven is om In de Braekt te vragen om RVU te steunen.

In deze brief doen wij een beroep op hem om het voorstel te steunen, waarin vv RVU voorlopig geld zou krijgen voor de accommodatie.

Facebookpagina RVU I

Geen sprake van intimidatie
De spelers van het eerste en tweede elftal van de voetbalclub hebben de brief opgesteld en gericht aan In de Braekt om hem te vragen om de club te steunen. Ze laten weten dat de brief echter niet bedoeld was om het raadslid te intimideren of te bedreigen. “Wij spreken ten stelligste tegen dat in deze brief sprake is van ‘intimidatie en bedreiging’.” Om dit aan te tonen hebben ze de brief die ze naar raadslid Dani in de Braekt gestuurd hebben openbaar gemaakt. Wel hebben ze vanwege de privacy de namen, die de brief mede ondertekend hadden, weggehaald.

Verandering stemgedrag
Doordat deze brief werd gezien als intimidatie hebben meerdere raadsleden hun stemgedrag aangepast. Zo hebben Dani in de Braekt van het CDA en Remco Vertommen van Het Origineel de raadsvergadering verlaten en niet gestemd. Partij Kijk!!!, waarvan de week ervoor nog twee fractieleden voor RVU stemde, stemde nu door de brief volledig tegen. Hierdoor eindigde de stemming in 10 stemmen tegen en 4 stemmen voor, waardoor RVU per 1 juli 2022 volledig door de gemeente zal worden afgestoten.

Lees vorig bericht

Herfstwandeling Rivierpark Maasvallei

Lees volgend bericht

Uitgelicht: “Ik begrijp niet hoe iemand dit intimiderend kan noemen”