Herfstwandeling Rivierpark Maasvallei

IVN Ulestraten, organiseert op zondag 17 november een herfstwandeling in RivierPark Maasvallei in Itteren.

Project Grensmaas
Het project Grensmaas (o.a. Borgharen en Itteren) aan de noordkant van Maastricht heeft 3 doelen: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding van de maasoevers. Na de werkzaamheden is er een aaneengesloten gebied van meer dan 1000 hectare natuur ontstaan dat samen met het RivierPark Maasvallei aan Belgische zijde een geheel gaat vormen. Op 25 augustus 2013 was de officiële opening voor het grote publiek van dit grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei project (Grensmaas).

Veilig wandel en struingebied
Het IVN Ulestraten nodigt iedereen uit om, op zondag 17 november, mee te wandelen in de omgeving van Itteren langs de Grensmaas. Iedereen kan dan met eigen ogen zien hoe dit gebied na de grote overstromingen in de jaren negentig van de vorige eeuw is veranderd in een veilig wandel en struingebied met een prachtige natuur. Aan de overzijde ligt Hochter Bampd. Hier is de voormalige zomerdijk verlaagd en kreeg de Maas bij hoog water alle ruimte. Hierdoor is een bijzonder natuurgebied aan Belgische zijde ontstaan. Bijzonder aan Itteren is dat hier de Kanjel in de Geul uitmondt en vervolgens de Geul in de Maas. Dit gebeurt op zeer korte afstand van elkaar. Deelnemers komen op de wandeling burchten tegen van de bever maar zien ook hun vraatsporen bij de Maasoever.

Vertrek in Itteren
Kortom als u wilt genieten van het adembenemend uitzicht en de afgeronde rivierverruiming, dan hoopt IVN Ulestraten velen te mogen begroeten op deze herfstwandeling. Denk aan gepaste kleding en schoeisel. Het vertrek is om 14.00 uur op de parkeerplaats Brigidastraat, hoek Ruyterstraat, Itteren.

Lees vorig bericht

Gemeentebegroting bekend: woonlasten stijgen, hondenbelasting daalt

Lees volgend bericht

Herfstwandeling Rivierpark Maasvallei