Geen tijdelijke snelheidsverlaging A79 bij Meerssen

In tegenstellening tot eerdere berichten komt er geen snelheidsverlaging tot 90 km per uur op de A79 bij Meerssen. Wel zijn er werkzaamheden gepland in de nacht van dinsdag 22 oktober 21:00 uur op woensdag 23 oktober 05:00 uur.

Vragen Chantal Nijkerken
Dit antwoord minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan Remco Dijkstra en Chantal Nijkerken van de VVD. Beiden hadden de minister een aantal vragen gesteld over de snelheidsverlaging bij Meerssen.

Bord slipgevaar voldoende
De minister schrijft onder andere in de brief: ´ De snelheid wordt niet tijdelijk verlaagd, maar zal gewoon 100 km/u blijven. Rijkswaterstaat volgt bij constatering van onvoldoende stroefheid de ‘Richtlijnen handelwijze bij onvoldoende stroefheid of teveel spoorvorming’. Deze schrijven onder andere voor wanneer een snelheidsverlaging nodig is om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. In dit geval is een snelheidsverlaging niet noodzakelijk. Voor de vastgestelde ontbrekende stroefheid van het asfalt is het waarschuwen van de weggebruikers met het driehoek bord ‘slipgevaar’ voldoende. Dit bord is geplaatst op deze locatie. Er is door Rijkswaterstaat een verkeersbesluit genomen tot tijdelijke verlaging van de maximum snelheid. Dit besluit blijkt onjuist en zal worden ingetrokken´, aldus de minister.

Lees vorig bericht

EHBO herhalingsles behandelen sportletsels

Lees volgend bericht

Uitgelicht: media & politiek, regiegemeente en intimidatie gemist?