Beslaglegging goederen camping de Boskant was rechtmatig

Deze week was de uitspraak in het kortgeding dat door de eigenaren van camping De Boskant was aangespannen tegen de gemeente Meerssen inzake de beslaglegging op verschillende goederen. De rechtbank heeft op 16 oktober in het vonnis aangegeven dat de beslaglegging geheel rechtmatig was. Ook de hoogte van de aanslag was volgens de rechtbank volkomen terecht. Daarbij zal Camping de Boskant ook alle proceskosten dienen te betalen.

Beslaglegging goederen
De gemeente besloot deze zomer een deurwaarder opdracht te geven om beslag te laten leggen op o.a. twee auto’s en een motor met een gezamenlijke waarde van bijna 90.000 euro. De eigenaren van camping de Boskant hadden namelijk al enkele jaren een conflict met de gemeente over de toeristenbelasting en weigerden deze vooralsnog te betalen. Omdat de camping het niet eens was met deze beslaglegging startten zij een kort geding tegen de gemeente.

Verschuldigde bedrag is alsnog betaald
De eigenaren van de camping hebben intussen het verschuldigde bedrag alsnog betaald en de in beslag genomen goederen zijn terug overgedragen aan de campingeigenaren. Daarmee is het eerste deel van het conflict tussen de gemeente en de Boskant wat het college betreft afgehandeld. Of de camping in hoger beroep gaat, is niet bekend.

Erfpacht en illegale bebouwing
Het conflict tussen gemeente en de Boskant is hiermee echter nog lang niet opgelost. Er is ook nog een conflict over de erfpacht en de duur hiervan. Ook zouden er volgens de gemeente illegale bouwsels op het terrein van de camping staan.

Lees vorig bericht

Zonnewagen team Kasper Sijmons uit Bunde gaat in vlammen op

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen evalueert ontmoetingsplekken