Zonnewagen team Kasper Sijmons uit Bunde gaat in vlammen op

Foto JL: Floris Pollo

De zonnewagen van het Vattenfall Solar Team van de TU Delft is in vlammen opgegaan. Coureur Tim van Leeuwen bleef ongedeerd. Hij wist de zonnewagen op tijd te verlaten. Ook Kaspers Sijmons uit Bunde maakt deel uit van het team. Door de brand ziet het team de overwinning in vlammen op gaan.

Eindzege voor het grijpen
De eindzege van het team lag voor het grijpen op de laatste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge. Met nog 300 kilometer te gaan stond het team eerste in het klassement. Het is de eerste keer in de twintig jaar deelname van de regerend wereldkampioen dat de finishlijn niet wordt gehaald.

Oorzaak onbekend
Wat de reden is voor het vlamvatten van de zonneauto is op dit moment nog niet duidelijk. De komende dagen zal nader onderzoek dat moeten uitwijzen.

Foto: jl: Floris Pollo

Lees vorig bericht

Programmabegroting 2020 gemeente Meerssen gepresenteerd

Lees volgend bericht

Beslaglegging goederen camping de Boskant was rechtmatig