Het centrum: grote buizen, pompen, hekken en stoplichten

Grote buizen, hoog boven de grond. Indrukwekkende pompen en aggregaten, stoplichten en hekken op de straat.  Zo ziet het centrum van Meerssen er nu uit. Allemaal nodig vanwege werkzaamheden aan de Watervalderbeek die daar ondergronds loopt. We peilden het begrip onder de bezoekers van het Centrum.

Reden van de werkzaamheden
De Watervalderbeek loop achter een aantal panden aan de Stationstraat ondergronds. Uit onderzoek is gebleken, dat de buizen waardoor de beek stroomt in slechte staat verkeren. Hierdoor zijn spoedwerkzaamheden noodzakelijk om de overkluizing te renoveren. Tegelijkertijd wordt het ondergrondse beekverloop gedeeltelijk verlegd en gaat ondergronds langs de voorkant van de huizen in de Stationstraat lopen.

Lees vorig bericht

Laatste voorstelling Animato gespeeld

Lees volgend bericht

Het nieuws besproken: wethouder Volders, sporthal Marsana en buizen