Aoife Fleming uit Meerssen gekozen tot jongerenvertegenwoordiger VN

Maandagavond is Aoife Fleming uit Meerssen door de jury en publiek gekozen tot jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bij de Verenigde Naties. Fleming is derdejaars student rechtsgeleerdheid aan de Leiden University.

Brug tussen jongeren en politiek
“De jongerenvertegenwoordiger vormt een brug tussen Nederlandse jongeren en de politiek”, zegt Fleming. “Je reist onder meer mee met de Nederlandse delegatie naar VN-conferenties. Ook ga je het gesprek aan met Nederlandse jongeren over duurzaamheidsonderwerpen die zij belangrijk vinden”.

Collegereeks Duurzaamheid & Recht
Klimaatverandering en duurzaamheid zijn thema’s waar de derdejaars student rechtsgeleerdheid bij de Leiden University zich al lange tijd mee bezighoudt. Fleming realiseerde zich dat als we later willen bijdragen aan een duurzame samenleving, dat studenten dan daar in hun studie al op moeten worden voorbereid. “Daarom heb ik besloten om een collegereeks Duurzaamheid & Recht op te zetten op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, zodat we nu al kunnen nadenken over juridische duurzaamheidsvraagstukken”.

Voorbereid worden op duurzame toekomst
Fleming denkt dat het niet alleen op de faculteit van belang is dat jongeren worden voorbereid op een duurzame toekomst, maar door heel Nederland. ” Zouden we niet al veel eerder moeten nadenken over het klimaat? De klimaatstaking bewijst denk ik dat dit inderdaad het geval dient te zijn” aldus Fleming.

Lees vorig bericht

EXPOSITIE BKB-KUNSTGROEP AUW KERK BUNDE

Lees volgend bericht

Duizendste bezoeker Schuilkeldermuseum Maastricht