Duizendste bezoeker Schuilkeldermuseum Maastricht

Foto: Schuilkeldermuseum Maastricht

Op zondag 20 oktober mocht de werkgroep van Het Schuilkeldermuseum, onder in de kazamatten van Maastricht de 1000ste bezoeker van dit seizoen verwelkomen. Dit was Ger Slangen uit Bunde. 

Boek Jos Notermans
Om dit te vieren, kreeg Slangen een exemplaar van het boekwerk“Schuilen in Maastricht 1940-1945 overhandigd door werkgroepslid en auteur van het boek Jos Notermans. “1000 bezoekers lijkt misschien niet veel voor een museum. Maar het is een kleinschalig en verscholen museum dat slechts acht keer per jaar gedurende twee uurtjes te bezoeken is. In de jaren voorafgaand kwamen gemiddeld 150 tot 200 bezoekers per seizoen” laat het museum weten.

75 jaar bevrijding
Het museum laat weten: “dat dit jaar bijzonder was door de viering van 75 jaar bevrijding van Maastricht, de cabaretvoorstelling in de Kazematten, de uitgave van het boekje Schuilen in Maastricht 1940-1945 en een recordaantal bezoekers.” Komend  jaar is het schuilkeldermuseum vanaf maart weer toegankelijk voor publiek.

Lees vorig bericht

Aoife Fleming uit Meerssen gekozen tot jongerenvertegenwoordiger VN

Lees volgend bericht

Kunstzinnig Meerssen met Judith Krebbekx