Paddenstoelen aangetroffen in de sporthal

In een doucheruimte in Sporthal Marsana groeien paddenstoelen uit de muren. Dit is geconstateerd door enkele ouders toen hun kinderen na het sporten gingen douchen.

Bestaand probleem
Toen men melding maakte van de paddenstoelenvondst aan de beheerder van Optisport, die op dat moment werkzaam was in de sporthal, kreeg men te horen dat dit vorig jaar ook al een probleem was en dat het gemeld worden aan de leidinggevende.

Foto van paddenstoel in doucheruimte

Verantwoording en onderhoud
De accommodatie is eigendom van de gemeente en die heeft de exploitatie en het beheer uitbesteed aan Optisport. In een reactie zegt de gemeente het volgende: β€œEr is enkele jaren geleden (2014) een renovatie uitgevoerd, gekoppeld aan een verbouwing. De gemelde problematiek heeft daarmee niets te maken en staat daar los van, maar heeft te maken met de kwaliteit van het onderhoud en de schoonmaak. Optisport dient dus ervoor te zorgen dat de accommodaties schoon gehouden worden. Na de mail met vragen van Meer Vandaag is een medewerker van de gemeente ter plekke gaan kijken en werd er geen schimmel aangetroffen. We kunnen derhalve niet de conclusie trekken dat er sprake is van een ongezonde situatie.”


“Wij hebben in ieder geval geen schimmels”

Reactie Optisport

Geen schimmel
Optisport laat in een korte reactie weten dat er in ieder geval geen sprake is van schimmel “Wij hebben in ieder geval geen schimmels in onze locaties. Er is dus geen onveilige situatie, ook niet wat betreft de gezondheid. We delen de onderhoudstaken wat betreft de accommodaties met de gemeente middels een demarcatielijst.”

Op de vraag waar de paddenstoelen vandaan komen is vanuit Optisport geen antwoord gegeven.

Lees vorig bericht

Kunstzinnig Meerssen met Judith Krebbekx

Lees volgend bericht

GMK concert Ave Maria