IVN educatie Maastricht: paddenstoelenexcursie in de Dellen

Het natuurgebied de Dellen bij Meerssen is rijk aan paddenstoelen. Omdat veel soorten zeer sterk op elkaar lijken is het vaak moeilijk om ze op naam te brengen.

Organismen
Henk Henczyk is verbonden aan de Paddenstoelen Studiegroep Limburg (PSL) en laat de wandelaars kennismaken met deze fascinerende organismen. Als voorbereiding is het handig om alvast wat ‘voorkennis’ te hebben. Soorten die de wandelaars kunnen tegenkomen, zijn: Heksenschermpje, Echte tonderzwam, Gele knolamaniet, Geel hoorntje, Porseleinzwam en Regenboogrussula.

Drassige plek
De excursie gaat ook door een drassige plek dus: hoge wandelschoenen of laarzen komen van pas. Als het regent gaat de excursie door: paddenstoelen houden van ‘nattigheid’ en bij vochtig weer zijn ze op hun mooist.

Zondag 3 november
Er wordt op zondag 3 november om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats van Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. Aanmelding vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Meer informatie:  Irma Kokx, e-mail: ipa,kokx@gmail.com

Lees vorig bericht

Wijn en bierproeverij CV de Aanhawwersj

Lees volgend bericht

IVN educatie Maastricht: paddenstoelenexcursie in de Dellen