Exploitant Maastricht Aachen Airport BV stopt ermee

De provincie Limburg meldt dat de exploitant van Maastricht Aachen Airport stopt met de exploitatie van het vliegveld. Volgens de aandeelhouders sluiten de groeimogelijkheden van de luchthaven niet meer aan op hun ambities. De provincie neemt de exploitatie van het vliegveld voorlopig over.

Een euro
De Provincie betreurt het dat de aandeelhouders niet wensen door te gaan. NV Holding Businesspark Luchthaven Maastricht (HBLM), waarvan de Provincie Limburg voor 100 procent aandeelhouder is, koopt de aandelen van MAA BV voor 1 euro. Het besluit heeft geen gevolgen voor de huidige gebruikers, medewerkers en omgeving van MAA.

Wachten met zoeken naar nieuwe exploitant
De Provincie Limburg wacht met het zoeken naar een nieuwe exploitant om te kunnen toewerken naar een nieuw Luchthavenbesluit. In 2020 wordt de nationale Luchtvaartnota van het Rijk gepubliceerd. Hierin worden voor MAA belangrijke hoofdkeuzes gemaakt waaronder andere over de samenhang met andere Nederlandse luchthavens en verduurzaming luchtvaart. De provincie maakt hierop een regionale nota.

Lees vorig bericht

Gratis juridisch spreekuur in de Bieb

Lees volgend bericht

Beekstraat afgesloten voor opnames Flikken Maastricht