Hout stoken een van de grootste veroorzaker fijnstof

Fot:o: milieudefensie Meerssen

Het stookseizoen komt er weer aan. Wist u dat houtrook heel ongezond is? Ook voor de stoker zelf. Het is een van de grootste fijnstof veroorzakers in Nederland, laat Milieudefensie Meerssen weten.

Kwetsbare groepen
Fijnstof komt diep in je longen en vergroot de kans op allerlei ziekten, waaronder kanker, long- en hartaandoeningen, vooral bij kwetsbare groepen als kinderen en ouderen. Zie https://houtrookvrij.nl . Veel Nederlanders hebben last van het stookgedrag van de buren.

RIVM
Schaf geen houtkachel aan. Heb je er al een en wil je rekening houden met de buren, meld je dan aan voor het stookalert van het RIVM, die oproept om geen hout te stoken bij ongunstig weer. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. https://www.rivm.nl/nieuws/rivm-stookalert-bij-ongunstig-weer-en-slechte-luchtkwaliteit. Meer info bij meerssen@milieudefensie.nl

Lees vorig bericht

Kerstmarkt met levende Kerststal Ut Zunneke

Lees volgend bericht

Remco Vertommen officieel benoemd tot wethouder