Petitie tegen vlieghinder boven Zuid Limburg aangeboden

De Alliantie Tegen Uitbreiding MAA overhandigde vrijdagochtend een petitie aan Commissaris van de Koning Theo Bovens en aan de Provinciale Staten van Limburg. De petitie is gericht tegen de vlieghinder in en boven Zuid-Limburg en kreeg de steun van ruim 19.000 inwoners.

Vlieghinder en waarborgen nachtrust
In de petitie vragen de indieners om bescherming van hun gezondheid en het waarborgen van hun nachtrust; het bewaren van rust en stilte in onze streek; en vooral om een onafhankelijk uitgevoerde Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse voordat er wéér miljoenen aan gemeenschapsgeld verdwijnen in de bodemloze put die Maastricht Aachen Airport intussen is geworden.

Fundamentele herbezinning gewenst
Een week geleden trok de exploitant van de luchthaven zich terug. Hierdoor is volgens de Alliantie de privatisering van de exploitatie van de luchthaven MAA mislukt. “Deze ontwikkeling onderstreept de noodzaak van een fundamentele herbezinning op de toekomst van luchthaven MAA middels een onafhankelijk en transparant uitgevoerde kosten baten analyse” aldus de Alliantie.

Lees vorig bericht

Tweede Kamerleden: Stop met vrachtvluchten tussen MAA en Luik

Lees volgend bericht

Begroting aangenomen tijdens chaotische vergadering