Tweede Kamerleden: Stop met vrachtvluchten tussen MAA en Luik

Quatar Airways voert sinds kort vrachtvluchten uit tussen MAA en het 38 km verderop gelegen Luik. Deze vlucht duurt zegge en schrijve 7 minuten. De vliegmaatschappij vervoert  goederen tussen Doha en Mexico en maakt hierbij al langere tijd een tussenstop in Luik. Sinds kort wordt eerst een stop gemaakt bij MAA. Vanuit de Tweede Kamer komt de roep om met deze vluchten te stoppen.

Kamervragen
De Kamerleden Paternotte (D66) en Bruins (ChristenUnie) vinden het onzinnig en onwenselijk dat voor deze korte afstand een vrachtvliegtuig wordt gebruikt. Beide partijen hebben minister Cora van Nieuwenhuizen, middels Kamervragen, gevraagd om te onderzoeken of een verbod voor vrachtvluchten over land van minder dan 100 km mogelijk is, of dat dit soort korte vluchten ontmoedigd kan worden door hoge luchthavengelden te rekenen, aldus de Kamerleden.

In gesprek met betrokken partijen.
Ook het CDA wil dat de minister optreedt en vraagt om in gesprek te gaan met zowel Qatar Airways als alle andere betrokken partijen, laat 1Limburg op hun website weten.

Lees vorig bericht

Concert Synagoge verplaatst naar Stella Maris College

Lees volgend bericht

Petitie tegen vlieghinder boven Zuid Limburg aangeboden