Vanaf 2021 wordt er precariobelasting geheven

In de begrotingsvergadering van afgelopen week is er besloten dat er vanaf 2021 precariobelasting betaald dient te worden door onder andere horeca ondernemers. Dit moet een bedrag van 13.000 euro gaan opleveren voor de gemeente.

Precariobelasting
Precariobelasting wordt in veel gemeenten geheven, omdat de horeca ondernemers gebruikmaken van de openbare ruimte om hun terrassen uit te stallen. Gemeenten heffen precariobelasting als vergoeding voor het gebruik van openbare grond. De precariobelasting wordt specifiek geheven voor het plaatsen van voorwerpen onder, op of boven voor de openbare dienst bestemde gemeentegrond. De precariobelasting valt toe aan de algemene middelen van de gemeente en is door de gemeente vrij besteedbaar.

Wethouder Gulikers
Volgend jaar wordt er gekeken hoe de gemeente de precariobelasting gaat heffen. Het wordt gekoppeld aan de herinrichting van de markt in Meerssen. Wethouder Gulikers kan op dit moment geen concreet antwoord geven over hoe dit gaat gebeuren. “Maar dit gaat uiteraard in overleg met diegene die dit in eerste instantie gaat treffen”, aldus wethouder Gulikers.

2015
Precariobelasting werd al eens eerder als voorstel ingediend. In 2015 zorgde dit voor nogal wat commotie onder de horecaondernemers op de markt. Dit voorstel werd later weer van tafel geveegd.

Lees vorig bericht

Meer Politiek special over begroting 2020

Lees volgend bericht

Peggy Knoops: “Ik noem het een sluipmoordenaar”