Kerstvoettocht van Valkenburg naar Banneux

Foto: kerstvoettochtbanneux.nl

De uit 1933 bestaande traditie om op de dag voor Kerstmis vanuit Valkenburg te voet naar het, in de Belgische Ardennen gelegen, bedevaartsoord  Banneux  te gaan, wordt ook dit jaar voortgezet.

Start in Valkenburg
De pelgrims beginnen op dinsdag 24 december met een Eucharistieviering om 8.30 uur in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg. Na de reiszegen wordt er vertrokken om via Sibbe, Margraten en grensovergang De Plank naar Aubel te gaan. Van daaruit wordt de 51 km. lange tocht voortgezet via Charneux, Battice, Pepinster en Tancrémont naar Banneux.

Kerstnachtviering
Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel te Banneux de plechtige Kerstnachtviering die muzikaal wordt opgeluisterd door het leerlingenorkest van het Koninklijk Walram´s Genootschap uit Valkenburg.

Bussen voor terugreis
Na afloop vertrekken, voor pelgrims die niet over eigen vervoer beschikken, bussen naar Eijsden, Maastricht en Valkenburg. Om zeker te zijn van een plaats in de bus dienen deze pelgrims zich uiterlijk dinsdag 17 december aan te melden bij: Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4 te Valkenburg. tel. 043-6015447

Onderweg aansluiten
Pelgrims die niet de hele tocht willen lopen kunnen onderweg aansluiten. Vanaf  Aubel wordt de route middels borden aangegeven. Over de route (voor 95% verharde wegen) rijden volgwagens voor eventuele uitvallers. Ook is het Rode Kruis van Valkenburg aanwezig voor medische assistentie. Meer informatie kan men vinden op de website: www.kerstvoettochtbanneux.nl Ook kan men informatie inwinnen via 043-6015447.

Foto: kerstvoettochtbanneux.nl

Lees vorig bericht

Kijk terug: Special over de begroting

Lees volgend bericht

Kerstvoettocht van Valkenburg naar Banneux