Informatieavond over waterstof en de rol van waterstof in de Energie Transitie

Op 26 november organiseert het Stichting Duurzaam Meerssen een informatieavond over waterstof en de rol van waterstof in de Energie Transitie. Deze informatieavond vindt plaats bij Ontmoet Anna in Meerssen en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Toepassingen van waterstof
De avond wordt verzorgd door de stichting Waterstof Energie Limburg (WéL). Deze stichting is een initiatief van twee energieke gepensioneerden die vinden dat de energietransitie in Nederland en dus ook in Limburg, versneld moet en kan worden. Een van de initiatiefnemers van stichting WéL is de Meerssenaar Peter Kersten en hij is samen met Ger Jonkergouw uit Cadier en Keer actief in de stichting. Gaandeweg ontstaat meer inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden voor waterstof toepassingen in de automotive, in huishoudens en in bedrijven. En het is duidelijk dat er al verschillende baanbrekende ontwikkelingen lopen waarop kan worden aangehaakt. Het wiel hoeft niet op alle plaatsen opnieuw te worden uitgevonden.

Inzicht meest recente ontwikkelingen
De avond zal bestaan uit twee delen. Voor de pauze zal Peter Kersten informatie verstrekken over waterstof We krijgen inzicht in wat het precies is, hoe het kan worden gebruikt, waar het vandaan komt en waarom het nu zo in de aandacht staat. Daarnaast zal een inzicht worden gegeven in de meest recente ontwikkelingen in Nederland, Europa en in de wereld. In een demonstratie met een model autootje wordt getoond hoe de productie en het gebruik van waterstof in de praktijk gaat.

Waterstof en energietransitie
Na de pauze gaat Ger Jonkergouw in op de energietransitie waarin waterstof een belangrijke rol kan spelen. Hij geeft aan hoe de ontwikkelingen in noord Nederland verlopen en welke initiatieven er zijn in zuidoost Nederland. Hij geeft een beeld van de toekomst zoals die door grote spelers in de energietransitie wordt gezien en hoe stichting WéL daar mee om gaat. Niet als actiegroep of als politieke speler maar als katalysator in een ontwikkeling waarin betrokkenen geholpen kunnen worden met het verkrijgen van inzicht en overzicht. Daarmee kan de energietransitie versneld worden.

Lees vorig bericht

Frietwagen bij hoofdingang Beukeloord

Lees volgend bericht

Veer drie wint leedsjeconcour Ulesjtraote