Vliegbewegingen boven Zuid Limburg in kaart gebracht

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft in opdracht van Maastricht Aachen Airport over het jaar 2018 inzichtelijk gemaakt welke luchthaven verantwoordelijk is voor welke vliegbewegingen boven Zuid-Limburg.

MAA en andere luchthavens
Het onderzoek van het NLR toont aan dat het merendeel van de vliegbewegingen boven gemeente Beek en gemeente Meerssen toe te schrijven is aan Maastricht Aachen Airport. Respectievelijk 84% en 72% van de bewegingen boven deze gemeenten zijn afkomstig van vliegverkeer van of naar MAA. Ook in de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Valkenburg aan de Geul is iets meer dan de helft van de vliegbewegingen van of voor MAA. Boven de overige gemeenten in Zuid Limburg is het merendeel van de overkomende vliegtuigen afkomstig van of onderweg naar Geilenkirchen, Luik of andere luchthavens.

Vliegbewegingen per dag in Beek, Meerssen en Eijsden-Margraten
Verder blijkt uit het NLR onderzoek dat er boven drie gemeenten in Zuid-Limburg gemiddeld 1 keer per uur of vaker een vliegbeweging van of naar MAA plaats vindt. Dit is voor de gemeente Beek 25 keer per dag, Meerssen 19 keer per dag en Eijsden-Margraten 17 keer per dag. Van deze vluchten zit boven Beek 95%, boven Meerssen 94% en boven Eijsden-Margraten 33% lager dan 3.000 voet. Hierbij zijn  rondvluchten, ook wel circulatievluchten genoemd, niet meegeteld.

Lees vorig bericht

Excursie met aandacht voor natuurontwikkeling en winterse zaken

Lees volgend bericht

Minder WW uitkeringen in gemeente Meerssen