Kerstconcert van het Meerssens Mannenkoor

Op zaterdag 14 december om 19.30 uur geeft het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijks kerstconcert in de kerk van Rothem. Aan dit concert wordt tevens medewerking verleend door Vocaal Ensemble Canto Rinato, Mandoline-Ensemble The Strings en sopraansoliste Davinia van der Zee.

Vocaal Ensemble Canto Rinato
Vocaal Ensemble Canto Rinato bestaat uit een 20-tal dames en heren, afkomstig uit heel Limburg, die met veel toewijding en passie de muziek achter de noten willen ontdekken. Het ensemble werd in 2009 opgericht door Anton Kropivšek, een allrounder in de koormuziek. Met Canto Rinato richt hij zich op bijzondere religieuze en profane koorwerken, van de Middeleeuwen tot de huidige popmuziek, die hij samen met zijn ensemble tot in het kleinste detail uitwerkt. Canto Rinato heeft in oktober jl. deelgenomen aan het Limburgs Korenfestival en is hier niet alleen uitgeroepen tot het beste kleine koor in categorie A, maar mag zich tevens het beste koor van Limburg 2019/2020 noemen!

Mandoline-Ensemble The Strings
Mandoline-Ensemble The Stringsuit Stein werd in 1976 opgericht en behaalde zowel nationaal als internationaal, onder leiding van Annemie Hermans, vele successen op concoursen. Het ensemble bestaat, naast Annemie, Leoniek en Eric Hermans als professionele musici, uit zeer gemotiveerde, op hoog niveau spelende amateurmusici. Het behoort tot de top van de internationale mandolinewereld. Naast het bij het grote publiek bekende romantische repertoire, vertolken The Strings werken uit de barok, uit de klassieke tijd, folkloremuziek uit diverse landen en ook hedendaags repertoire. Door veelvuldige samenwerking met zeer gerenommeerde solisten een koren weet het ensemble een breed publiek te bereiken.

Davinia van der Zee  
Davinia van der Zee dochter van Anton Kropivšek, begon al op zeer jeugdige leeftijd met zingen. Vanaf haar 7e levensjaar is zij zangles gaan nemen. Klassieke zangles, maar daarna ook pop- en musicalzangles. Zij treedt regelmatig op als soliste. Op dit moment zingt zij bij Vocaal Ensemble Canto Rinato.

Het Meerssens Mannenkoor,
Opgericht in 1997, telt op dit moment 40 zingende leden. Er wordt regelmatig deelgenomen aan concerten in Limburg en daarbuiten. Door zijn aansprekende concerten heeft het Meerssens Mannenkoor zich een vaste plaats verworven in de koorwereld van Limburg. En zoals het jurylid het recentelijk verwoordde op de Zangersdag van de Onderlinge Federatie: “Dit koor klinkt zoals een mannenkoor moet klinken”. Het koor staat sinds januari 2013 onder leiding van Ger Franken en wordt aan de piano begeleid door Leon Dijkstra.

Nazit
Na afloop van het concert is er een gezellige nazit in Gemeenschapshuis De Koel in Rothem, met voor ieder gratis kerstbrood en een kop koffie of thee. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. Iedereen is van harte welkom.

Lees vorig bericht

Sint en Piet bezochten de weekmarkt

Lees volgend bericht

Kerstconcert van het Meerssens Mannenkoor