Gymzaal het Beukeböschke blijft langer open

Foto website Do Pora

De gymzaal het Beukeböschke aan de markt in Meerssen blijft open tot 1 juli 2020. In het kader van het accommodatiebeleid was een van de besluiten door de gemeenteraad om de gymzaal per 1 januari 2020 te sluiten.

Aantal oorzaken
In een brief aan de raad laat het college weten dat er een aantal oorzaken zijn om de gymzaal langer open te houden. “Karateclub Do Pora kan nu nog een half jaar gebruik maken van deze gymzaal, waardoor ze meer tijd krijgen om te gewennen aan een overgang naar andere gymzalen. De scholengemeenschap Stella Maris kan nog blijven gebruik maken van de gymzaal gedurende het lopende schooljaar. Hierdoor hoeft er geen roosterwijziging plaats te vinden zowel niet bij Stella Maris als bij de basisschool uit Rothem (daar Stella Maris anders in Rothem zou moeten gaan sporten)”, aldus het college.

Optisport
Het college meldt verder in de brief: “Optisport, de exploitant van gymzaal het Beukeböschke heeft geen inkomstenverlies daar de contracten die zijn afgesloten, tot medio 2020, gecontinueerd kunnen worden. Optisport kan door het uitstel van sluiting een regeling treffen met de interieurverzorgster van de gymzaal, zodat deze op korte termijn niet ontslagen hoeft te worden. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de energiekosten die voor onze rekening zouden komen als de gymzaal per 1-1-2020 gesloten zou worden. Hier tegenover staat wel dat de gemeente nu voor een half jaar de exploitatiekosten aan Optisport (ter hoogte van € 5.250,–) dient te betalen. Gebruik van de gymzaal (er heeft nog geen besluitvorming plaatsgevonden over de toekomst van het gebouw) leidt niet tot kraken van het gebouw.

Bezuinigingen grotendeels gerealiseerd
Tot slot schrijft het college: “De in het raadsvoorstel aangehaalde bezuinigingen op het Beukeböschke kunnen wel grotendeels gerealiseerd worden, zo zal er geen storting meer plaatsvinden aan de reserve materialen, aan de voorziening gebouwen en aan het jaarlijks onderhoud van het gebouw.

Lees vorig bericht

40ste Oudejaarswandeling in Ulestraten

Lees volgend bericht

Sint en zijn Pieten op bezoek bij de Ruggesteun