Wordt burgerhulpverlener bij HartslagNu

De gemeente Meerssen is opzoek naar burgerhulpverleners die hulp verlenen bij een acute hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Daarom is er in Nederland het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu.

AED’s in de gemeente
Op veel plaatsen in Meerssen hangt een AED, maar de dekking is nog niet overal voldoende. Er kunnen nieuwe AED’s geïnstalleerd worden op die plaatsen waar nog onvoldoende dekking is, maar zonder een goed netwerk van burgerhulpverleners is de effectiviteit niet optimaal. Een AED is pas effectief als er minimaal 15 burgerhulpverleners binnen een straal van 500 meter tot de AED wonen.

Wie kan burgerhulpverlener worden?
Iedereen die kan reanimeren (BHV, EHBO of reanimatiediploma met AED-bediener) en 18 jaar of ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden. U kunt zich alleen registreren als hulpverlener als u een erkende reanimatietraining hebt gevolgd. Het is belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen. U verleent hulp wanneer u kunt. Zo kan het zijn dat u niet uw plek acuut kan verlaten. En, weet u op voorhand dat u niet oproepbaar bent of wilt zijn, dan kunt u dit ook aangeven. Dit kunt u in uw profiel in de app of op Mijn HartslagNu instellen. Zo heeft u altijd zelf in de hand of u wel of niet opgeroepen wordt of naar een reanimatie gaat. Aanmelden kan via: https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/   

Hoe meer burgerhulpverleners, hoe beter natuurlijk
Maar er zijn een aantal wijken in de gemeente, waar nog onvoldoende vrijwilligers zijn. Hier kan pas een AED geplaatst worden als er minimaal 15 vrijwilligers zijn. Het betreft de volgende wijken:
Geulle: Geulle aan de Maas, Hussenberg, Moorveld en Moorveldsberg.
Meerssen: Meerssen-West (Bunderstraat), Raar, Weert.
Ulestraten: Genzon, Schietecoven, Vliek en Waterval.

Informatie en vragen
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Hartveilig via 043-6010212 of kijk op www.hartveilig.nl. Op deze website worden ook de nieuwe cursussen geplaatst. U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden. Meer info is ook te vinden op www.meerssen.nl .

Lees vorig bericht

Sint en zijn Pieten op bezoek bij de Ruggesteun

Lees volgend bericht

De horizontale kerstboom: “het is moderne kunst”