Ervaar donderdag hoe een xtc-lab ruikt

Afgelopen tijd vonden er in Limburg diverse incidenten plaats met xtc-laboratoria zoals onder andere een ontploffing. Het afval van de productie van xtc dumpen de makers vaak in de natuur of het riool. De productie van xtc vormt een groot gevaar voor mens, dier en milieu. Daarom is het zo belangrijk om xtc-laboratoria vroegtijdig op te sporen. De politie heeft hierbij echter de ogen, oren en neus van mensen in de buurt nodig.

Bunde
Aanstaande donderdag 19 december 2019 zijn de wijkagent en buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) vanaf 13.00 uur aanwezig bij het inlooppunt van de politie in de Albert Heijn in Bunde. Om bezoekers te laten ervaren hoe een xtc-lab ruikt, nemen ze speciale geurkaarten mee.

Bewust maken 
Op deze manier willen we mensen ervan bewust te maken dat de productie van xtc ook in hun buurt kan plaatsvinden en welke gevaren dit met zich meebrengt. Zij krijgen informatie waar ze op kunnen letten. Op de geurkaarten staat bovendien waar u zich kunt melden als u iets verdachts ziet of ruikt.

Ziet of ruikt u iets verdachts in uw buurt?
Meld dit dan bij de politie (telefoon 0900-8844) of bel meld misdaad anoniem (telefoon 0800-7000).

Lees vorig bericht

Kerstmarkt bij KunstInKlei in Geulle

Lees volgend bericht

Ervaar hoe een xtc-lab ruikt