Gemeenteraad Maastricht: meerderheid voor onderzoek naar regiegemeente

De gemeenteraad van Maastricht heeft ingestemd met een onderzoek naar een regie-samenwerking met Meerssen. Dit gebeurde dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Maastricht. Met 30 stemmen voor en vijf tegen werd besloten dit onderzoek te laten plaatsvinden.

Informeel overleg
Eerder werd de stemming nog uitgesteld omdat de gemeenteraad van Meerssen, met 9 stemmen voor en 8 stemmen tegen, voor een vervolgonderzoek had ingestemd. De gemeenteraad van Maastricht wilde over deze kleine meerderheid een informeel overleg met de raad van Meerssen voordat zij over de regie-samenwerking zouden stemmen.

Vertrouwen
Dit overleg heeft plaatsgevonden en het resultaat was dat de gemeenteraad van Maastricht genoeg vertrouwen voelde met Meerssen en dinsdag in meerderheid koos voor het onderzoek tot de regie-samenwerking. De SP en de VVD stemde tegen.

Lees vorig bericht

Onvoorwaardelijke verhuissubsidie voor MeerVandaag door compromis

Lees volgend bericht

IVN wandelt natuurroute Meers-Maasband