Onvoorwaardelijke verhuissubsidie voor MeerVandaag door compromis

De subsidie voor de verhuizing van lokale omroep Meer Vandaag wordt 12.000 euro. De omroep vroeg een bedrag van 13.000 euro maar dat is dus ietwat lager uitgevallen. De voorwaarde die wethouder Gulikers aan de subsidie verbond in de vorm van het verzorgen van live uitzendingen van de raadsvergadering, is komen te vervallen.

Noodzakelijk
Meer Vandaag moet op korte termijn uit de voormalige MAVO aan de Proost de Beaufortstraat vertrekken en heeft een nieuw onderkomen aan de Bunderstraat gevonden waar momenteel nog voorbereidende werkzaamheden worden getroffen om eind dit jaar te kunnen verhuizen. Het verleggen van verbindingen en andere technische aanpassingen zijn noodzakelijk. Hiervoor berekende de omroep een bedrag van 13.000 euro en deed een eenmalig subsidieverzoek bij de gemeente.

Tegenprestatie

De subsidie werd gehonoreerd maar met de voorwaarde voor een tegenprestatie. De voorwaarde was dat de eerste vier raadsvergaderingen in de toekomst live op televisie te volgen waren en de productie hiervan voor rekening van Meer Vandaag is. Eerder had lokaal DNA om meer openheid binnen de gemeente te creëren een voorstel ingediend waarin ze vroeg dit te laten verzorgen door Meer Vandaag maar dit niet te koppelen aan de verhuissubsidie. Lokaal DNA was het niet eens met de tegenprestatie. Zij vinden dat Meer Vandaag al een tegenprestatie levert: “De tegenprestatie die Meer Vandaag volgens ons levert bestaat uit het wekelijks verzorgen van nieuwsuitzendingen, het plaatsten van nieuwsberichten op website en social media, programma’s op bijvoorbeeld het gebied van kunst en cultuur, het uitzenden van diverse programma’s omtrent carnavalsactiviteiten tot aan de komende inzamelingsactie van de Ruggesteun”. 

Ontkoppeling
BRUG-M, en CDA konden zich ook niet vinden in het voorstel van de wethouder om de subsidie te koppelen aan het uitzenden van de raadsvergaderingen. Een nieuw voorstel van beide partijen om 11.000 euro toe te kennen zonder de verplichting voor het uitzenden van de vergaderingen is gecombineerd met een nieuw voorstel van Lokaal DNA. In dit nieuwe voorstel krijgt de omroep 12.000 euro en hoeft de raadsvergaderingen niet gratis uit te zenden.

Tevreden
Voorzitter van MeerVandaag, Raymond Biesmans kan zich goed vinden in het nieuwe voorstel en is een tevreden man. Volgens hem kunnen de ontbrekende 1000 euro waarschijnlijk onder andere uit de post “onvoorziene kosten ” worden gedekt. Hij is vooral blij dat de eenmalige subsidie nu onvoorwaardelijk is toegekend.

Lees vorig bericht

Bunde Beweegt: gratis kennismaking met Old Star Tennis

Lees volgend bericht

Gemeenteraad Maastricht: meerderheid voor onderzoek naar regiegemeente