Eerste voettocht Meersje-Banneux gelopen onder barre omstandigheden

Zondagochtend verzamelden om 05:00 uur dertig deelnemers op de markt voor de Basiliek in Meerssen voor de eerste voettocht van Meersje naar Banneux.

Pastoor van Meigaarden
Na een maandenlange training was het zover. Pastoor van Meigaarden gaf de lopers van de tocht in de vroege ochtend de zegen waarna zij op pad gingen richting Banneux. Er was gekozen voor binnenwegen om de route naar Banneux te lopen.

Gladde en glibberige wegen
Om 10 over 10 zondagochtend kwamen de lopers in Aubel aan en hadden op dat moment al 27 km achter de rug en nog 25 km te gaan. Bij de eerste rustplaats werden de wandelaars, vanuit Meerssen, voorzien van warme bouillon. Dit was zeer nodig omdat het een kille zondag was. Na een stop in Herve hebben de wandelaars over gladde en glibberige wegen, met in de laatste 7 km hevige regen, na 52,3 km, Banneux bereikt.

Moe maar voldaan
De organisatie laat weten dat de lopers moe en voldaan waren over de tocht, ondanks het koude en natte weer. Het is de bedoeling dat deze tocht een begin is van een lange traditie, aldus de organisatoren van de voettocht. Zij kijken al uit naar de tocht van het volgend jaar.

Foto’s Henry Eikenboom

Eerste voettocht van Meersje naar Banneux

Lees vorig bericht

Deze week in Meer Kerst: Keersjmes in Meersje, een zingende verslaggever en de inzamelingsactie

Lees volgend bericht

Meer Actueel: eindstand inzamelingsactie, depressie & Maastricht zegt ja