Hekken rondom Basiliek geplaatst

Uit voorzorg zijn er hekken rondom de Basiliek geplaatst. Zoals eerder bekend is gemaakt, is er bij de gemeente en het kerkbestuur zorg over de pinakels op de Basiliek van Meerssen. Tijdens een storm in maart 2019 is een van de pinakels losgeraakt en naar beneden gestort. Deze pinakel is onlangs vervangen, maar het voorval gaf aanleiding bij het kerkbestuur om de andere pinakels te laten inspecteren. Een constructeur heeft recent advies hierover uitgebracht en diens bevindingen zijn door het kerkbestuur met de gemeente besproken.


“Niet omdat er nu een acute noodsituatie is of dreigt, maar uit voorzorg.”

Gemeente Meerssen

Veiligheidsmaatregelen
Gemeentebestuur en het Kerkbestuur van de Basiliek zijn samen tot de conclusie gekomen dat er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. “Niet omdat er nu een acute noodsituatie is of dreigt, maar uit voorzorg.”

Spoed
Met spoed zijn hekken rondom de basiliek geplaatst. De toegang tot de kerk aan de marktzijde blijft gewoon open en alle eucharistievieringen kunnen gewoon doorgaan. “Uiteraard zal het aanzicht van de basiliek er tijdelijk minder fraai uitzien, maar veiligheid van inwoners en kerkgangers gaat voor alles. We rekenen op begrip van eenieder.” Aldus de gemeente.

In het nieuwe jaar zal het kerkbestuur een bouwteam formeren om een plan van aanpak betreffende de pinakels op te stellen. Kerkbestuur en gemeentebestuur zullen hierbij zoveel mogelijk samenwerken.

Lees vorig bericht

Tweede editie Keersjmes in Meersje

Lees volgend bericht

Toeters, lichtjes en vrachtwagens: Santa’s Run