Fred Erkenbosch Lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Clermonts reikte zondagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan Fred Erkenbosch uit Ulestraten. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Wijngaardshof.

Instituut voor Natuureducatie (IVN)
Erkenbosch krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten in onder andere het IVN. Hij is vanaf 1980 als medeoprichter betrokken bij IVN Afdeling Ulestraten. Binnen het IVN is hij bestuurslid en coördinator. Erkenbosch is sinds 1985 actief als docent.

Vliek
Erkenbosch houdt lezingen, is coördinator van de werkgroep Vliek en de werkgroep Landschapsonderhoud.  Daarbij onderhoudt hij de cultuurhistorische moestuin van Vliek (De Kwallef). Vanaf 2005 vervult Erkenbosch diverse functies bij landgoed Vliek en verzorgt met grote regelmaat presentaties en publicaties. Daarnaast geeft hij leiding aan een actieve groep vrijwilligers, die betrokken zijn bij het onderhoud van het hellingbos.

Heemkundevereniging
Vanaf 2014 is Erkenbosch bestuurslid van Heemkunde Vereniging Meerssen. Hij heeft meegewerkt aan diverse geologisch en historisch onderbouwde publicaties, organiseert wandelingen door de omgeving en legt daarbij verbanden tussen de ontstaansgeschiedenis van dorpen en gehuchten in het landschap. Bovendien is Erkenbosch medeorganisator van exposities en schrijft artikelen voor de het verenigingsblad de Gerbergabode.

Lees vorig bericht

Opendag Bijenpaviljoen Vaeshartelt Maastricht

Lees volgend bericht

Dit gebeurde er nog meer dit jaar