Ambulancehulpverleners Zuid-Limburg dragen nieuwe kleding

Ambulancehulpverleners in Zuid-Limburg dragen per 1 januari 2020 nieuwe werkkleding. De kleding is turquoise van kleur met rode accenten en een donkere, blauwe broek.

Oude kledingontwerp was 20 jaar oud
Het ontwerp van de bekende geel met groene pakken is meer dan 20 jaar oud. Diverse andere sectoren, zoals EHBO-ers, evenementenhulpverleners en repatriëringsmedewerkers, dragen kleding die veel lijkt op de oude kleding van ambulancehulpverleners. Hierdoor werd de ambulancekleding minder onderscheidend en herkenbaar.

Direct herkenbare kleding
Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent. De nieuwe kleding is beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg. Zuid-Limburg beschikt over 25 ambulances die bijna 51.000 keer uitrukten in 2018. Dat is gemiddeld bijna 140 keer per dag.

Lees vorig bericht

Nieuwjaarsreceptie clusterparochies Edith Stein

Lees volgend bericht

Inwoneraantal gemeente Meerssen gedaald