Harmonie Sint Agnes blikt terug op een fantastisch jubileumjaar

Verspreid over het gehele jubileumjaar 2019 en voor alle doelgroepen in onze samenleving, werden activiteiten en evenementen georganiseerd door een speciaal voor dit doel op opgerichte Stichting:  Agnes 100, zodat er voor elk wat wils  te kiezen viel.

De harmonie trapte af op 5 januari 2019 met een nieuwjaarsconcert  in de uitverkochte theaterzaal van de Polfermolen in Valkenburg, die voor dit doel helemaal in Zuid Amerikaanse sferen gehuld werd. Hierbij werd de harmonie ondersteund door de bekende Vlaamse zangeres met Spaanse roots: Belle Pérez. Of begeleidde de harmonie Belle Pérez? Het was in ieder geval een spetterend begin van ons jubileumjaar. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de RABO bank. Op die dag werd ook het jubileum boek aangeboden.

Op 16 en 17 maart vond er in Bunde een treffen plaats van maar liefst 17 Limburgse jeugdorkesten, die onder het toeziend oog van een vakkundige jury, samen om de muzikale eer gingen strijden. Dit alles onder het motto: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Omdat het aantal aanmeldingen zo groot was moest dit treffen zelfs over twee dagen verdeeld worden. Een mooie opsteker waren de opnames die door L1 gemaakt werden van dit evenement voor het programma Blaoskracht.

Op zaterdag 22 juni was er speciaal voor de schoolgaande jeugd een optreden van het eigen jeugdorkest en de klezmerband Di Gojim, waarbij de kinderen vooral zelf muziek mochten maken. Een van onze doelstellingen om de jeugd met muziek in aanraking te laten komen werd hiermee verwezenlijkt.

Op zaterdag 29 juni 2019 was in het MECC te Maastricht een optreden van het wereldberoemde blazersensemble Mnozil Brass uit Oostenrijk, een unieke gelegenheid om dit gezelschap live, dicht bij huis, te kunnen zien.  Een optreden waarvan meer dan 1000 muziekliefhebbers genoten hebben! Zij hebben op die avond  hun nieuwe show Gold ten gehore gebracht. De premiere voor Nederland.

Op 28 en 29 september 2019 werd de loods van Dolmans Landscaping  in Bunde omgetoverd  tot een prachtige  feestlocatie  voor een heus galaconcert op zaterdag. Op die avond speelde de harmonie en slagwerkgroep  voor de eerste keer een speciaal voor dit jubileum gecomponeerd muziekstuk ten gehore: Voyage Initiatique. De volgende artiesten traden op: Martin Hurkens, Pascal Pittie en Daphne Ramakers. Tijdens deze avond werd onze dirigent verrast door de Burgemeester Mevr.Clermonts met een koninklijke onderscheiding voor o.a.40 jaar dirigentschap van St. Agnes. Op zondag waren er diverse activiteiten voor leden en oud leden en alle inwoners van Bunde zoals: früh-shoppen, receptie, reünie enz. Op deze dag werd de gehele harmonie verrast door het uitreiken van de koninklijke erepenning door onze burgemeester.

Op 26 oktober werd er voor de oudere inwoners van de gemeente een seniorenmiddag georganiseerd met diverse optredens, een tombola enz. Een hapje en drankje ontbraken niet en meer dan 200 ouderen hebben een heerlijke middag beleefd.

Het jubileumjaar werd op 28 december 2019 afgesloten met een speciaal concert. Het optreden van 3 nationaal bekende Limburgse musicalsterren: Brigitte Heitzer, Imke Heitzer en Renée van Wegberg was een groot succes en zorgde voor een volle  sporthal Marsana  die daartoe tot concertzaal  was veranderd. Een prachtige muzikale afsluiting van een fantastisch jubileumjaar.

Vanaf deze plek wil de harmonie iedereen van harte danken voor hun medewerking in welke vorm dan ook: als sponsor, vrijwilliger, bezoeker, lid van de harmonie of leverancier. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen organiseren. Ten slotte willen we iedereen een muzikaal maar bovenal een gezond 2020 toewensen.

Lees vorig bericht

30 jaar Milieudefensie Meerssen

Lees volgend bericht

Meer Meerssense cijfers