Vertraging werkzaamheden overkluizing Watervalderbeek

Vanaf oktober vorig jaar is de gemeente bezig de afvoer van de Watervalderbeek onder de bebouwing in het centrum te renoveren. Uit eerder onderzoek bleek dat de staat van de overkluizing slecht was en moest er snel gehandeld worden. Inmiddels ligt er een nieuwe buis en is de oude koker verstevigd. Nu blijkt echter dat er meer aan de hand is en gaat het project meer geld kosten.

Holle ruimtes
Tijdens de werkzaamheden is aan het licht gekomen dat er meer holle ruimtes zijn buiten de koker van de Watervalderbeek dan voorzien die zich ook nog eens op onverwachte plaatsen bevinden. Een onbekende riolering zorgt voor nog meer vertraging. Daarnaast is geconstateerd dat de klinkers in de rijbaan zijn vastgelijmd waardoor hergebruik hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk is.

Stroomvoorziening
Eerder bleek ook nog eens dat de stroomvoorziening voor de waterpompen vanuit het gemeentehuis onvoldoende was. Aggregaten moesten uitkomst bieden. De pompen en daarmee ook de aggregaten zullen in ieder geval tot het voorjaar blijven staan. Dit is nodig om eventuele onverwachte grote hoeveelheden neerslag te kunnen afvoeren.

Meer kosten
Waarschijnlijk gaat als gevolg van de tegenvallers de hele operatie meer kosten dan is begroot. Verantwoordelijk wethouder Paul Sanders laat weten dat de dekking hiervan vanuit de algemene reserves gaat plaatsvinden.

Inloopavond
In de loop van deze maand gaat de tweede fase van start. Om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden organiseert de gemeente eind januari een inloopavond in het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) aan de Markt. Deze avond begint om 19 uur waarbij iedereen welkom is.

Lees vorig bericht

Nieuwjaarsconcert Koninklijke fanfare Concordia in Britse stijl

Lees volgend bericht

Receptie Prinses Marjo 1 de eerste prinsenreceptie in 2020