IVN lezing over vleermuizen in onze regio

Op maandagavond 3 februari verzorgt Ger Beckers een presentatie over de in onze regio levende vleermuizen. Beckers is IVN-Natuurgids afdeling Maastricht.

Aandacht voor ecologie
De lezing begint met aandacht voor de ecologie, en vervolgens worden hun verblijfplaatsen in en rond Meerssen bekeken. In de lezing zult u informatie krijgen over hun manier van jagen, de kraamperiode en de opvoeding van nakomelingen. Ook het zoeken naar zomerverblijven en het zwermen in de nazomer tot en met het verkennen van potentiële winterverblijven en de overwintering komen aan bod. 

Veldonderzoek
Het tweede gedeelte van avond wordt aandacht besteed aan de wijze van veldonderzoek dat gedurende het gehele jaar plaatsvindt in Nederland.

Tijd en plaats
De avond begint om 19:30 en wordt gehouden in de Proostenkelder, Achter de Basiliek van Meerssen, Markt 25a, 6231LR Meerssen. Meer info: Jack Savelberg 0612842320. Iedere belangstellende is welkom; u hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssen. Entree is gratis; een vrijwillige gift is welkom.

Lees vorig bericht

Carnavalsmarkt in de Kollekamp

Lees volgend bericht

IVN lezing over vleermuizen in onze regio