Guillaume Martens door val uit Dakar Rally

Foto: Stock foto

Diverse media melden dat Guillaume (Guido) Martens uit Meerssen donderdag gevallen is in de vijfde etappe van de Dakar Rally. Hij wilde na de val weer op zijn motor stappen om verder te gaan, maar de medische dienst verbood Martens verder te gaan.

Letsel aan hoofd en heup
Door de val raakte Martens geblesseerd aan zijn hoofd en heup. Hij wilde de tocht voortzetten, maar de organisatie stak daar een stokje voor. Zij haalden Martens uit de wedstrijd. Hij had ongeveer 260 KM afgelegd toen hij viel. Op dat moment reed hij op de 93ste plaats.

Voor de vierde keer
Het was voor de vierde keer dat Martens deelnam aan de Dakar Rally. Vorig jaar wist hij de finish te halen. De overige keren lukte hem dat niet. In de aanloop naar de rally werd vorig jaar zijn bus met materiaal in Meerssen gestolen.

Dakar Experience
Op Facebook laat Guillaume Martens weten dat hij een CT scan van de hersenen heeft gehad in het ziekenhuis van Ryad. Ten gevolge van de uitslag van de scan mag Martens de route van de Rally, buiten het klassement om in de Dakar Experience, vervolgen.

Lees vorig bericht

Lancering website: wat te doen bij plotselinge wateroverlast

Lees volgend bericht

Jaarvergadering vrouwenbond