Openbare verkoop deel BKR kunstcollectie gemeente Meerssen

De gemeente Meerssen gaat een groot deel van haar kunstwerken openbaar verkopen. Andere plaatsen gingen Meerssen hierin al voor. Het blijkt dat veel gemeenten in ons land een grote hoeveelheid kunst op zolders en in kelders heeft staan.

Beeldende kunstenaarsregeling
Beeldend kunstenaars konden van 1957 tot 1987 een uitkering aanvragen bij de gemeente waarin ze woonden. In ruil voor deze uitkering waren de kunstenaars verplicht jaarlijks een aantal kunstwerken aan de gemeente te leveren, de zogenaamde BKR (Beeldend Kunstenaars Regeling). Dankzij deze regeling bezitten de meeste gemeenten in ons land thans over een grote hoeveelheid kunst.

Openbare verkoop 80 kunstvoorwerpen
Ook in Meerssen stonden een groot aantal BKR-kunstwerken op zolder. De Gemeente heeft daarom nu besloten om een 80-tal kunstwerken openbaar te verkopen, dit in samenwerking met de heemkunde vereniging Meerssen. Het betreft echter geen veiling, alle kunstwerken zijn voorzien van een vraagprijs. Als potentiële kopers de vraagprijs willen betalen, dan kan het kunstwerk direct mee naar huis worden genomen.

Verkoopdata
De openbare verkoop vindt plaats in het Erfgoedhuis aan de Markt, naast het KCC, op 25 en 26 januari en 1 en 2 februari. Alle dagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Lees vorig bericht

Weer pinakel verwijderd van de Basiliek

Lees volgend bericht

LVK Jubileum Toer ook in Meerssen