Gemeente Meerssen heeft uit voorzorg gebruik Citrix stopgezet

Stock foto

Naar aanleiding van landelijke informatie van de Informatiebeveiligingsdienst Gemeenten over een lek in Citrixsoftware heeft de gemeente Meerssen uit voorzorg besloten tijdelijk alle externe dataverkeer via Citrix stop te zetten.

Geen afspraken maken via website
Voor de gemeente heeft dit intern gevolgen. De inwoners van de gemeente Meerssen kunnen tijdelijk géén afspraak maken via de gemeentelijke website. Producten aanvragen via de website van de gemeente kan wel.

Citrixsoftware
Hackers probeerden dinsdagavond in te breken in computersystemen van het Medisch Centrum Leeuwarden en de gemeente Zutphen. Ze maakten daarbij gebruik van  een lek in de systemen van Citrix. Citrix is een bedrijf dat software levert aan organisaties over de hele wereld. Dankzij dit lek kunnen kwaadwillenden van op afstand het systeem overnemen.

Update
Citrix verwacht op z’n vroegst op 20 januari een update te kunnen aanbieden, zodat het niet langer voor kwaadwillenden mogelijk is in het systeem binnen te dringen.

Lees vorig bericht

Afgelopen jaarwisseling elf meldingen van vuurwerkoverlast in Meerssen

Lees volgend bericht

Mannen geef je op voor het Gäöls Project Koor “Do You Remember”