Winterregeling daklozen van kracht

Vanwege de kou is in Zuid-Limburg de winterregeling daklozen ingegaan. Daklozen in Zuid-Limburg kunnen zonder te betalen terecht in de maatschappelijke opvangvoorzieningen van het Leger des Heils, MOVEOO en Levanto. Iedereen die dakloos is wordt binnen gelaten en bij een grotere toestroom worden extra opvangplaatsen geregeld. Ook zijn de openingstijden van de opvangvoorzieningen verruimd.

Te gevaarlijk om buiten te slapen
De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, bijvoorbeeld bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden. Als de temperatuur voldoende is gestegen, gelden de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer. 

Extra alert
Er werken diverse partijen samen in de Zuid-Limburgse winterregeling: alle gemeenten, politie, het Leger des Heils, Levanto, MOVEOO, GGD Zuid Limburg, Mondriaan en Zuyderland GGZ. De coördinatie is in handen van de GGD Zuid Limburg. Tijdens vrieskou zijn hulpverleners en politie extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten.

Lees vorig bericht

Bijeenkomst inventarisatie nieuw beleid kunst in de openbare ruimte

Lees volgend bericht

Speeltuin Sint Joseph zoekt vrijwilligers