Aftrap van de Vastelaovend met: Grwat Meersje Alaaf


De Vastelaovend is weer in zicht en deze wordt ook dit jaar weer feestelijk geopend. Dat gebeurd met “Grwat Meersje Alaaf”. Dit jaar hebben gemeente en lokale omroep, Meer Vandaag, de handen in elkaar geslagen en komt er één gezamenlijke activiteit: een groot carnavalstreffen voor onze gemeentelijke carnavalsverenigingen zowel die van de jeugd als van de volwassenen – met de prinsen en prinsessen in hun midden.

De Koel
Gemeenschapshuis De Koel in Rothem vormt het decor waar alle carnavalsverenigingen van Groot-Meerssen elkaar gaan treffen. Er worden ook optredens verzorgt door verschillende artiesten waaronder onder andere Oet ‘t niks, Gaston Jacobs en Ludy van Dijk. Deze avond is de cameraploeg aanwezig om opnames te maken voor Meer Vandaag. Uiteindelijk wordt “Grwat Meersje Alaaf” in 3 uitzendingen uitgezonden op Meer Vandaag. 

Prinsentreffen
“Grwat Meersje Alaaf” wordt georganiseerd door Meer Vandaag en de gemeente Meerssen subsidieert deze avond. Dit is het eerste jaar dat deze uitzending het prinsentreffen van de gemeente vervangt. Tijdens deze avond gaat de burgemeester namelijk de medailles aan de prinsenparen van alle carnavalsverenigingen uitreiken. 

Op woensdag 5 februari bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom om naar de Koel in Rothem te komen. Entree is gratis. De tv-uitzendingen zijn in het weekend van 9, 16 en 21 februari op Meer Vandaag te zien.

Lees vorig bericht

Proef gemeente: inwoners Bunde denken mee over dorpsontwikkelingsplan

Lees volgend bericht

Gratis juridisch spreekuur