Proef gemeente: inwoners Bunde denken mee over dorpsontwikkelingsplan

Dorpslab is samen met enthousiaste inwoners van Bunde aan de slag gegaan met een dorpsontwikkelingsplan voor Bunde. Het is een proef in de gemeente Meerssen en als deze slaagt wordt de aanpak ook in de andere dorpen ingezet om te komen tot een dorpsontwikkelingsplan.

Meedenken over het Bunde van nu en later
Op 11 december heeft de aftrap plaatsgevonden van het dorpsontwikkelingsplan Bunde. Tijdens deze aftrap bleek dat Bunde de plek is waar iedereen welkom is en waar men zich thuis voelt. Bunde heeft veel voorzieningen, is springlevend, tegelijkertijd nog lekker dorps en vooral veilig. “Dat willen we zo houden. Daarom gaan we aan de slag om Bunde klaar te maken voor de toekomst. En wie kan daar beter over meedenken dan de inwoners van Bunde zelf?”, aldus Elvera Weusten van Dorpslab. “We zijn op zoek naar betrokken inwoners die zich willen inzetten voor en willen meedenken over Bunde van nu én later.”

Bijeenkomst op 10 maart
Iedereen uit Bunde wordt uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van Bunde. Hiervoor is er op dinsdag 10 maart een dorpsbijeenkomst in Bunde van 19.00 tot 21.00 uur georganiseerd. De locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden is nog niet bekend. Ook de kinderen van Basisschool Franciscus doen mee. Hun ideeën worden gepresenteerd op 10 maart. Aanmelden voor de dorpsbijeenkomst kan via de website van Buurtnetwerk Bunde.

Wat doet Dorpslab
Dorpslab brengt de beweging in een dorp verder, door te inspireren en samen ideeën te realiseren. Samen slaan zij de handen ineen en maken ze het dorp klaar voor de inwoners van nu én later. Dorpslab gaat aan de slag met uitdagingen van het dorp. Denk daarbij aan vraagstukken rondom accommodaties en gemeenschapshuizen, toekomst van verenigingen, verbinding tussen jong en oud en dorpsmarketing, aldus Dorpslab op hun website. Meer informatie over Dorpslab is te vinden op www.dorpslab.org.

Lees vorig bericht

Concert Maasgalmkapel in Geulle

Lees volgend bericht

Aftrap van de Vastelaovend met: Grwat Meersje Alaaf