Evaluatie onderzoek ontmoetingsplekken MOPs uitgesteld

De evaluatie van een onderzoek naar de ontmoetingsplekken (MOP’s) in onze gemeente is uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de uitkomsten van deze evaluatie deze maand gepresenteerd zouden worden. Het uitstel heeft voornamelijk te maken met de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de MOP in Bunde.

Onbegrip omwonenden en overlast jongeren
In november gaf de gemeente Meerssen het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) opdracht om onderzoek te doen naar de jongerenontmoetingsplekken in onze gemeente. De aanleiding voor dit onderzoek was vooral het onbegrip van omwonenden en de overlast die jongeren vaak veroorzaakten. 140 Mensen gaven gehoor aan deze oproep en namen de moeite om de enquête in te vullen.

Permanente locatie sportpark Heiveld?
Afgelopen jaar werd de ontmoetingsplek aan de Spoorstraat opgeheven na enkele incidenten tussen jongeren en buurtbewoners. De gemeente ging vervolgens samen met het buurtnetwerk Bunde op zoek naar een nieuwe locatie. Bij wijze van proef werd vervolgens een mobiele MOP geplaatst bij het sportpark Heiveld. Deze tijdelijke locatie moet nu plaats gaan maken voor een permanente oplossing.

Nog zorgvuldiger als voorheen
Omwonenden voelden zich in het verleden vaak onvoldoende gehoord. Om dit nu te voorkomen gaat de gemeente nog zorgvuldiger te werk als voorheen. Er vinden op dit moment dan ook nog steeds gesprekken plaats met de omwonenden en andere partijen die gebruik maken van het sportpark.

Lees vorig bericht

Terugblik: overstroming van de Maas in 1995

Lees volgend bericht

48 jarige verdachte in Bundense zaak dinsdag voorgeleid