Scholieren Stella Maris College doen mee aan scholierendebat

Voor de tweeëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat en speechtalent van Nederland. Middelbare scholen uit alle provincies strijden om de titel van beste debatschool van Nederland. In Limburg vinden de voorrondes plaats op vrijdag 7 februari in het gouvernement in Maastricht.

Prikkelende stellingen
Aan de voorrondes doen ook scholieren mee van het Stella Maris College uit Meerssen. Zij strijden met negen andere Limburgse middelbare scholen voor een plek in het programma ‘Op weg naar het Lagerhuis’. De jonge debaters buigen zich over drie stellingen. Stelling 1: Scholen moeten gratis gezonde lunches voor leerlingen verzorgen. Stelling 2: Het is terecht dat landschap wordt opgeofferd om de economie te stimuleren. Stelling 3: De zelfrijdende auto moet zo snel mogelijk volledig worden toegestaan op de openbare weg.

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis
De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De laatste reguliere uitzending hiervan was in 2010, maar de jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Lees vorig bericht

IVN-Lezing over plantenziekten en plagen

Lees volgend bericht

Informatieavond Omwonenden MAA in Ulestraten