Dubbele winst Stella Maris College bij voorrondes debatwedstrijd

Foto: Op weg naar het Lagerhuis

Het Stella Maris College heeft dubbele winst geboekt tijdens de voorronde van de debatwedstrijd Op weg naar het Lagerhuis. “We hebben een van de voorrondes van de wedstrijd Op weg naar het Lagerhuis gewonnen als debatteer-team. Daarnaast heeft een lid van ons team een aparte speech geschreven en die heeft ook gewonnen” aldus teamlid Reema Dandachi.

Wij dachten echt dat we verloren hadden.

Reema Dandachi

Twee bekers
Donderdagochtend vertrokken 11 leerlingen naar het Gouvernement in Maastricht, zonder het idee om op het einde van de dag met twee bekers terug te keren. De wedstrijd begon volgens teamlid Reema goed: “we hadden het eerst heel spannend. Bij het Lagerhuis heb je 3 rondes, de eerste ronde ging goed en die hadden we ook gewonnen. In de halve finale hadden we nog niet het gevoel dat we gingen winnen. Wij dachten echt dat we verloren hadden. Uiteindelijk hebben we op het nippertje gewonnen. Toen zaten we in de finale. Iedereen was super zenuwachtig. De finale bestond weer uit 3 rondes. Wij vonden het goed gaan. En toen de uitslag kwam waren we heel zenuwachtig, iedereen zat te trillen. Op het moment dat ze zeiden dat het Stella Maris had gewonnen barste het gejuich uit en viel iedereen in elkaars armen. Het was echt heel bijzonder”

Foto: Op weg naar het Lagerhuis

V-Rede
De school heeft niet alleen de reguliere debatwedstrijd gewonnen maar ook de beste V-Rede. “De V-Rede is een speech die iedere school moet schrijven. De speech mag maximaal 150 seconden duren. Het thema is vrijheid.” Vorig jaar wist het Stella Maris ook al te winnen met de V-Rede, toen belandde de school in de finale die op NPO2 was te zien.

Kwart finale
De leerlingen zijn nu door naar de kwart finale.”We zijn nu aan het voorbereiden. Wij gaan op 19 maart naar Flevoland. Alle provincies hebben 1 winnaar, dan wordt geloot tegen wie wij moeten. Als je dat wint mag je naar de halve finale.”

Lees vorig bericht

Grwat Meersje Alaaf een feest in de Koel

Lees volgend bericht

IVN lezing: een praktische kijk op en in de bodem van Ulestraten