Alliantie gaat zelf onderzoek doen naar toekomst MAA

Onder het motto ‘Willen Weten’ heeft de Alliantie Tegen Uitbreiding MAA besloten om zelf een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) uit te voeren naar verschillende toekomstscenario’s voor Maastricht Aachen Airport. Dit heeft de Alliantie woensdag tijdens een informatieavond in Ulestraten bekend gemaakt.

Vier alternatieven
De Alliantie laat verder weten “dat het gaat om een degelijke marktanalyse van de luchtvaart voor passagiers en vracht in en rondom Limburg.” Daarnaast noemt de Alliantie vier alternatieven waarop onderzocht gaat worden. “Dit zijn het referentiealternatief van het huidige MAA-scenario, een MAA voor de kleinere luchtvaart, een MAA als pionier in elektrisch vliegen, sluiting van de luchthaven en herontwikkeling van het terrein van de luchthaven.”

Resultaten onderzoek voor de zomer
De resultaten van de MKBA zullen vóór de zomer van 2020 bekend zijn en worden aangeboden aan het Provinciaal Bestuur, de Tweede Kamer en aan de Minister. Voor de financiering van de MKBA start de Alliantie een donatiecampagne.Lees vorig bericht

MEE EXPOsure in Erfgoedhuis

Lees volgend bericht

Burgemeester Clermonts bracht werkbezoek aan buurtbus Gäöl