Woz waardering 21 woningen Catharinastraat moet opnieuw

De belastingrechter van de rechtbank Limburg heeft woensdag bepaald dat BsGW, de organisatie die voor de gemeente Meerssen de woz waardering uitvoert, opnieuw moet kijken naar de waardering van 21 woningen aan de Sint Catharinastraat te Ulestraten.

Beroep ingesteld
De bewoners van de woningen vinden dat er bij het vaststellen van de waarde onvoldoende rekening is gehouden met de trillingen, geluidoverlast en scheurvorming die zijn ontstaan door de reconstructie van de Catharinastraat. Ze hadden daarom bij de belastingrechter beroep ingesteld.

BsGW
BsGW had de waardes bepaald aan de hand van alle (vergelijkbare) verkopen binnen de gemeente. De door BsGW gebruikte vergelijkingspanden hadden enkel tot doel vast te kunnen stellen of het resultaat van deze wijze van taxatie niet tot te hoge waardes heeft geleid.

Opnieuw controleren en taxeren
Omdat de rechter niet de beschikking had over de door BsGW gehanteerde gegevens kon zij niet controleren of BsGW de 21 woningen goed had gewaardeerd. Zij heeft de besluiten van BsGW daarom vernietigd. BsGW zal de woningen nu opnieuw op een te controleren wijze moeten taxeren. 

Lees vorig bericht

Burgemeester Clermonts bracht werkbezoek aan buurtbus Gäöl

Lees volgend bericht

Prins Leon 1 nieuwe prins Aan de Pas