Dagwandeling IVN Meerssen

Zondag 8 maart kunt u met IVN gidsen in de omgeving van Meerssen gaan wandelen. Tijdens een dagwandeling laten de gidsen u ontdekken hoe mooi onze directe omgeving is: Ingendael, Meertensgroeve en Curfs-groeve. Vanaf  de parkeerplaats van Chateau Sint Gerlach te Houthem gaat de wandeling door natuurgebied Ingendael richting Meertensgroeve. Ingendael wordt door grote grazers open gehouden. De Geul meandert er langs en zorgt in de zomer voor verfrissing voor de dieren.                                               

Meertensgroeve
De Meertensgroeve is een voormalige grindgroeve, welke nu natuurgebied is en beheerd wordt door het Limburgs Landschap. Behalve de vroedmeesterpad komt er ook de geelbuikvuurpad voor. Na de pauze gaat de wandeling verder richting Curfsgroeve, een oude mergelgroeve. Men vindt er diverse bijzondere planten.  De wandeling gaat niet dóór de Curfsgroeve, maar van bovenaf heeft men een mooi inkijkje ín de groeve. In het voorjaar broedt er de oehoe, een van de grootste uilen ter wereld. Via de Dellen en Ingendael gaat de wandeling terug naar de parkeerplaats te Houthem.

Wanneer en waar  
Een dagwandeling van ongeveer 11 km Vertrek op zondag 8 maart om 9:45 uur vanaf de parkeerplaats achter station Meerssen (zo mogelijk carpoolen). De wandeling vertrekt om 10 uur vanaf de parkeerplaats van hotel St Gerlach, Joseph Corneli Allée 1, 6301 KK Valkenburg a/d Geul Het parcours is gedeeltelijk vlak, klimmen en dalen en op sommige stukken drassig. Goed schoeisel is wel een aanrader. Halverwege de wandeling is een pauze ingelast. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Ook niet-leden van het IVN kunnen meegaan. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Contactpersoon: Jeanne Lam 043-3649012 of 06-20203576 en Geert Hovens 043-3646026 of 06-29092319

Lees vorig bericht

Viering Internationale Vrouwendag

Lees volgend bericht

Dagwandeling IVN Meerssen