Bomen Gemeentebroek gekapt in verband met Essentaksterfte

Langs het Gemeentebroek en de Dellen worden op dit moment een groot aantal bomen gekapt en gesnoeid in verband met de Essentaksterfte. Deze schimmelziekte zorgt ervoor dat de takken van de Es afsterven en waarbij uiteindelijk de boom helemaal afsterft.

Gevaar voor recreanten
Omdat de dode takken van de zieke boom gemakkelijk kunnen afbreken, vormen ze een gevaar voor weggebruikers en recreanten. Het Limburg Landschap heeft daarom besloten om de zieke bomen zo snel mogelijk te rooien. De ondergroei en andere bomen zullen daarbij zoveel mogelijk gespaard worden.

Essenbossen zijn intussen voor 80 procent aangetast
De Es wordt op dit moment in een steeds hoger tempo aangetast met deze agressieve schimmelziekte. Van alle Essenbossen in Nederland is intussen 80 procent aangetast. De ziekte is helaas niet te bestrijden en de zieke bomen zullen daarom dan ook gerooid dienen te worden.

Lees vorig bericht

Centrum Meerssen een week voor carnaval

Lees volgend bericht

Verward persoon loopt zwaaiend met broodmes