Schilderij ‘De Bewening’ krijgt opknapbeurt


Het schilderij de Bewening die in de Sint Martinuskerk in Geulle hangt krijgt een opknapbeurt. De in 2017 opgerichte Stichting “Behoud Martinuskerk” heeft hiervoor gezorgd. De Stichting zorgde er eerder al voor dat de Mariakapel en de glas-in-lood ramen werden gerestaureerd.

Schilderij
De ‘Bewening’ stampt uit de 17de eeuw en is door de jaren heen erg vervuild en heeft door minder goed uitgevoerde restauraties schade opgelopen.

Eerdere restauratie
In 2018 werd al begonnen om de kerk te renoveren. Toen ging het vooral om schade dat veroorzaakt werd door vocht.

Eeuwfeest
De kerk werd in 1920 verbouwd. Toen werd dwars door de oude kerk gebouwd waardoor er een kruis ontstond. Dat is dit jaar 100 jaar geleden. Om dat de vieren wordt op 21 juni het eeuwfeest georganiseerd. Dan is het gerestaureerde schilderij weer te zien.

Lees vorig bericht

Verward persoon loopt zwaaiend met broodmes

Lees volgend bericht

Optochten Ulestraten, Meerssen en Bunde op tv