Blauw Sjuut bezoekt Meerssen carnaval kan beginnen

Woensdagmiddag klokslag half drie meerde de blauw Sjuut weer aan bij het gemeenschapshuis de Stip. Hierbij waren alle carnavalsverenigingen van onze gemeente aanwezig. De Blauw Sjuut trekt dit jaar voor de 70ste keer rond in en rond onze provincie. Tijdens hun reis meren zij aan bij een 30-tal plaatsen.

Blauw Sjuut werd buiten ontvangen
De leden van de Blauw Sjuut werden buiten ontvangen door burgemeester Clermonts samen met prinsen en prinsessen uit onze gemeente. Na deze ontvangst trok het gezelschap, samen met carnavalsverenigingen en belangstellenden richting de Stip.

Burgemeester had profielschets aangepast
Eenmaal binnen kon het toeken beginnen. Aangezien Heerlen op dit moment op zoek is naar een nieuwe burgemeester, stelde burgemeester Clermonts voor om nu eens eindelijk voor een vrouwelijke burgemeester te kiezen. Ze noemde hierbij talloze voorbeelden. Ze had daarom de profielschets die de gemeenteraad van Heerlen had opgesteld enigszins in haar voordeel aangepast.

Ondanks aanpassingen zal onze burgemeester niet solliciteren
Na afloop stelde ze de mensen in de zaal echter gerust. Ondanks dat de burgemeester de profielschets had aangepast was ze niet van plan om zelf te solliciteren naar deze burgemeesterspost. Ze overhandigde de Blauw Sjuut wel alvast een cadeautje voor de nieuwe burgemeester van Heerlen, een mand met typisch vrouwelijke producten zoals o.a. Mascara, Lipstick en Tissues

Lees vorig bericht

Gaslekkage op de Proost Falcostraat

Lees volgend bericht

Volg (en vier) de Vastelaovend via Meer Vandaag